İletişim Formu

Yüksek Temettü Veren Hisseler

    
Yüksek Temettü Veren Hisseler
    Temettü yatırımcılığına gönül vermiş olan yatırımcılar genellikle yüksek temettü getirisi sağlayan hisse senetlerine yönelik bir arayış içindedirler, bu arayışın temel sebeplerinden birisi temettü verimi yüksek şirketler sayesinde maksimum kazanç sağlama isteğidir. Ayrıca yapılan araştırmalar yatırımcıların düzenli ve yüksek temettü veren şirketleri daha güvenilir bulduğuna işaret ediyor (kaynak). Bu yazımda önümüzdeki dönemde (Eylül 2023) kısmen yüksek temettü dağıtımı yapacağını belirten ABD hisselerinin bir listesini yapmaya çalışacağım.

Neden Temettüsü Yüksek Olan Hisseler?

Yüksek Temettü

    Temettü oranı yüksek hisselerden bahsetmeden önce yüksek temettü veren hisse ne demek onu açıklamak gerekiyor sanırım. Aslında yüksek temettü teriminin tam olarak net bir açıklaması olmasa da genel anlamda uzmanlar ABD borsalarında işlem gören bir hissenin yüksek temettü verdiğinin söylenebilmesi için o hissenin temettü dağıtım oranının en azından S&P 500 endeksinin temettü dağıtım oranından veya 10 yıllık ABD tahvillerinin getiri oranından daha fazla olması gerektiğini söylüyorlar.


Temettü Verimi

    Temettü yatırımında karşımıza çıkan bir diğer husus da temettü verimi konusudur. Temettü yatırımı yapacak olan bireylerin borsada hisse araştırırken göz önünde bulundurdukları önemli kriterlerden biri olan temettü verimi kısaca şirket tarafından dağıtılan net temettü miktarı ile hisse fiyatı arasındaki oran olarak ifade edilmektedir. Yani aslında temettü verimi bir bakıma hisseyi alırken ödediğimiz bedelin yüzde kaçlık kısmını temettü şeklinde geri alacağımızı göstermektedir.Temettü Verimi Hesaplama

En Yüksek Temettü Veren Hisseler

    Aşağıdaki listede belirttiğim şirketleri (borsa işlem kodlarıyla birlikte) dağıtacakları temettü miktarı ($ cinsinden) açısından S&P 500 temettü getiri oranı veya 10 yıllık ABD tahvilleriyle karşılaştırmamış olmakla birlikte 1$ üstünde temettü vereceklerini beyan ettikleri için kendi açımdan yüksek temettü veren şirketler listeme eklemeyi uygun gördüm. Eğer söz konusu şirketlerin dağıtmayı vadettikleri temettü miktarları sizin beklentilerinizi karşılamıyorsa siz de kendi araştırmanızı yaparak daha yüksek temettü verimine sahip şirketler bulabilirsiniz. Liste tüm hisse senetlerini kapsamamaktadır yani aşağıdaki liste 1 $ ve üstü temettü dağıtacağını ilan eden hisselerden bazılarını içermektedir.
Yüksek Temettü Veren Hisseler

Yorum Gönder