İletişim Formu

Aylık Temettü Veren Hisse

 

GYO Temettü

        Sarı ile işaretlenmiş bölgelerdeki 84 farklı sektörden 12200 mülkün kira gelirine ortak olmak ister misiniz? Önceki yazılarımda bahsettiğim GYO (REIT) hisselerine benzer bir hisseyi tanıtmak istiyorum bugün. İyi okumalar.

Realty Income Corporation

Şirket Hakkında

    S&P 500 Dividend Aristocrats Endeksinde olan Realty Income The Monthly Dividend Company hedef olarak hissedarlarına her ay düzenli temettü ödemesi yapmak üzerine kurulmuş bir şirket. 1994 yılında ilk kez işlemlere başlayan hisse o zamandan beri tam 119 kat arttırmış temettüsünü ve şirket kurulduğu günden beri toplam 341 defa temettü ödemesi yapmış. Şirket kira gelirini toplam 12200 adet gayrimenkulden elde ediyor. Şirketin toplam değeri 61.33 milyar dolar ve hissenin borsa işlem kodu O. Hisse şu anda 66.03 $ fiyatıyla işlem görüyor.

Gayrimenkul Dağılımı

    Şirketin elinde bulunan gayrimenkuller ve buralarda iş yapan sektörlerin dağılımı aşağıdaki şekilde.Gayrimenkul Sektörleri
        Peki şirketin gayrimenkullerinde kimler kiracı olarak bulunuyor? Bu hisseyi elinde bulundurmak bir bakıma aşağıdaki şirketlerin sizin kiracınız olması anlamına geliyor. İlk 20 şirketi aşağıdaki grafikte görebilirsiniz.
Kiracı Listesi
Kiracılar
   
    
        Peki gayrimenkuller nerelerde?
Gayrimenkul Lokasyonları
        Dükkanlar hiç boş kalmış mı peki?
Gayrimenkul Kiralanma Oranı
        Şirketten ve ne iş yaptığından kısaca bahsettikten sonra biraz da teknik verilere değinmek istiyorum.      

Temettü Geçmişi

        Piyasa verilerine göre şirketin bulunduğu sektörde kesintisiz temettü verilen yıl ortalaması 8 yıl, Realty Income The Monthly Dividend Company ise tam 26 yıldır kesintisiz temettü veriyor. Yine aynı sektörde kesintisiz olarak temettü miktarının arttığı yıl ortalaması 1 olurken Realty Income The Monthly Dividend Company 26 yıldır temettüsünü arttırarak devam etmiş yoluna. Aşağıdaki grafiklerde hissenin değer artışı ve temettü verdiği dönemleri görebilirsiniz.
verilen temettüler
Verilen Temettüler

Rakiplerle Karşılaştırma

Son 52 Hafta Karşılaştırma

        Aşağıdaki grafikte sektördeki diğer rakip hisselerin 52 haftalık fiyat değişimlerini görebilirsiniz. Merak edenler işlem kodlarına göre diğer hisselerin bilgilerine de ulaşabilir.Rakiplerle Karşılaştırma

Getiri Açısından Karşılaştırma

        Hissenin getiri açısından rakip hisselerle karşılaştırmasının yapıldığı grafiği aşağıda görebilirsiniz.Getiri Açısından Karşılaştırma

Büyüklük Açısından Karşılaştırma

        Şirketin benzer iş yapan diğer şirketlerle Market Cap ve Enterprise Value açısından karşılaştırıldığı tabloyu da aşağıya ekliyorum ve bu yazımı şimdilik bitiriyorum. Market Cap piyasa değeri olarak tanımlanırken, Enterprise Value ise toplam kurumsal değer olarak açıklanıyor. Hisse veya şirketle alakalı farklı sorularınız olursa aşağıdaki iletişim formundan bana ulaşabilirsiniz. Sağlıcakla.
Şirket Değerleri

2 Yorumlar

  1. Aylik ne kadar temettu veriyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şirket 1995 yılından beri neredeyse her ay temettü dağıtmış fakat yıllara göre değişiklik olmuş verilen temettü miktarında. Son 12 aylık verilere bakıldığında her ay 0.24 $ gibi bir temettü dağıtımı yapılmış (vergi kısmı konusunda net bir bilgim yok ama).

      Sil