İletişim Formu

Tesla Madencilik Sektörüne mi Giriyor?

 

Elon Musk Wears Helmet
    "I’d like to, once again, urge entrepreneurs to enter the lithium refining business, it’s a license to print money.”

        "Girişimcileri lityum rafinerisi işine girmeye teşvik ediyorum, para basmak gibi bir şey"  

Elon Musk' dan Lityum Sektörüne Girin Çağrısı

Sigma Lithium Corporation

        Elektrikli otomobil devi Tesla' nın patronu Elon Musk 2022 yılında kurdu bu cümleyi. Büyük bir ivme kazanan elektrikli otomobil sektörü beraberinde de yüklü miktarda hammadde ihtiyacını doğurdu. Bunların en başında da batarya yapımında kullanılan lityum geliyor. Bir başka yazımda lityum sektörü hakkında detaylı bilgi vermiştim zaten, o yüzden lityum ve elektrikli otomobil ilişkisinden tekrar bahsetmiyorum fakat dileyenler ilgili yazıma buradan ulaşabilir. Kurduğu batarya fabrikasından sonra Musk bu sefer de madencilik işine giriyor. İlk olarak Musk' ın satın almak üzere olduğu söylenen Brezilya merkezli madencilik şirketi Sigma Lithium'un (Nasdaq: SGML) hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. 
        Brezilya'da bulunan bazı lityum yataklarının keşif ve işletmesini yapan Sigma Lithium Corporation kademeli olarak üretimini arttırmayı planlayan yeni bir oluşum ve hedefi 1. aşamada yılda 270,000 ton batarya üretiminde kullanılabilecek kalitede lityum karbonat üretmek. Daha sonra bu hedefi yıllık 766,000 tona çıkarmayı planlıyor. Şirketin Şubat 2023 tarihli sunumundan önemli olduğunu düşündüğüm birkaç sayfayı aşağıya ekliyorum.
Sigma Lithium Corporation
     
Sigma Lithium Corporation
Sigma Lithium Corporation
Sigma Lithium Corporation
Sigma Lithium Corporation
        Yukarıdaki resimlerde sizin de gördüğünüz üzere önümüzdeki yıllarda elektrikli otomobil üretiminin artma ihtimali, bazı batarya şirketleriyle (LG) ön alım anlaşmasının yapılacak olması, şirketin maden rezervlerinin dünya devleriyle boy ölçüşebilecek kapasitede olması ve madenin çevresinde ulaşım, elektrik ve su gibi altyapı unsurlarının hazır olması sebebiyle Sigma Lithium Corporation şirketi şimdilik kârlı bir yatırım gibi görünüyor. Peki Tesla bu şirketi satın alırsa ne olur?

Sigma' nın Tesla'ya Faydası

                Tesla' nın Sigma' yı satın alma girişimiyle ilgili bilgiler henüz çok sınırlı olduğu için şimdilik bu yazımı kısa tutmak zorundayım, ileriki süreçte yeni gelişmelerin ortaya çıkmasıyla birlikte bu yazımı da güncellemeyi düşünüyorum fakat 2022 yılında attığı tweet Elon Musk'ın konuya ciddi baktığını gösteriyor sanki. Sağlıcakla.
Elon Musk Lithium Tweet

Tesla Hisse Yorumları 2024

Tesla hisse yorumları için bir başlık açmak istedim yazının altına. Bu kısımda Tesla hissesi ile ilgili finansal kaynaklardan derlediğim fiyat tahminlerini belirtmek istiyorum. Piyasadaki analistlerin Tesla hissesi ile ilgili tahminlerine yönelik bu bilgileri mutlaka sizler de teyit edin ve bir finans uzmanından destek almadan kesinlikle hareket etmeyin. Analistlerin tahminlerini sizlere sadece bir fikir vermesi amacıyla kullanmanız gerekir.

Tesla Hisse Yorum

30 hisse senedi analistine göre, Tesla hissesi için 12 aylık ortalama hisse senedi fiyat tahmini 238.27 dolar olup, %0.78'lik bir artışı öngörüyor. En düşük hedef 85 dolar ve en yüksek hedef 380 dolar.
Tesla Hisse Yorum

Yorum Gönder